mandag 24. januar 2011

Ikke glem trening av sexmuskelen din!

Nei, det er ikke den sexmuskelen jeg snakker om. Det du tenker på er strengt talt ikke en muskel engang. Hadde den vært det ville treningssentre mest sannsynlig gått langt bedre. Det jeg snakker om er den såkalte pc-muskelen, en av de viktigste musklene på kroppen med tanke på seksualitet. Den er nemlig ansvarlig for mye seksuell nytelse for både menn og kvinner….og for mye dysfunksjon i tilfeller der dens eksistens ignoreres.

Dessverre vet de fleste lite eller ingenting om hvordan pc-muskelen fungerer, hvordan den kan trenes og hvilke positive effekter trening av denne muskelen vil kunne føre med seg. Hvis du nå er en av dem som hater alle som er mer motivert til å trene enn deg selv, kan du trøstes med at det skal veldig lite til for å få denne muskelen til å bli sterk og velfungerende.

Her er bare noen smakebiter på hvilke positive effekter en sterk pc-muskel vil kunne ha:
  • Kunnskap om pc-muskelen vil kunne gjøre slik at han blir bevisst på den, og dermed ikke strammer den på galt tidspunkt. Hvis han strammer den fordi han prøver å få ereksjon eller for å forhindre at den forsvinner pumpes blodet foran muskelen inn i penis. Dette gir illusjon av større penis, noe som er grunnen til at mange menn gjør det – problemet er bare at det er som å ta to skritt frem og ett tilbake. Å stramme den på galt tidspunkt vil nemlig medføre at ferskt blod ikke kommer inn i penis, og resultatet er veldig ofte at penis blir slapp. Når man er bevisst på muskelen er det lettere å ikke bruke den feil.
  • Mye bedre utløsningskontroll for menn. Faktisk er en sterk pc-muskelen nøkkelen til at han kan klare å skille mellom utløsning og orgasme og på den måten bli multiorgasmisk. Multiorgasmiske menn kan oppleve et tosifret antall orgasmer under et eneste samleie.
  • Mer intense orgasmer, for både menn og kvinner. Med alderen svekkes denne muskelen for menn, noe som er årsaken til at menns orgasme blir svakere med årene. Trening av muskelen motvirker dette.
  • Hun blir trangere, slik at det er mer friksjon under samleiet, noe som er positivt for begge parter. Hvis hun har en godt opptrent pc-muskel vil hun få mye nytelse selv ut av en såkalt mikropenis, som 1 av 200 menn har.
  • Det blir lettere for henne å få orgasme: Jo sterkere pc-muskel hun har, jo flere orgasmer får hun i snitt.
  • Samleie blir bedre for begge to: Han kan bruke sin pc-muskel til å stimulere hennes g-punkt under samleie ved å stramme muskelen slik at penis tiltes oppover, og hun kan bruke musklene rundt penis for å gi ham følelsen av å bli melket frem til orgasme. Å ha sex med ei jente med opptrente pc-muskler er en unik opplevelse!

Knipeøvelser trener pc-muskelen.
Du trenger ikke engang løfte rumpa i retning av et svett treningssenter for å gjøre de såkalte knipeøvelsene, som er navnet på øvelsene som trener pc-muskelen. Faktum er at disse øvelsene kan både menn og kvinner gjøre når som helst og hvor som helst, uten at det synes. Så, hvis du trenger noe å gjøre mens svigermor skravler i vei altfor lenge om det du synes er omtrent like interessant som å lære snegler å løpe 200 meter hekk – vel, da er knipeøvelser et meget godt alternativt.

Vent litt, tenker du kanskje, er ikke knipeøvelser det som kvinner som har født blir oppfordret til å ta for å trene seg opp igjen etter fødselen? Vel, jo, men knipeøvelser egner seg ikke bare for de som har dyttet skremmende digre minimennesker ut av skjeden. Hvis du trenger enda flere argumenter for å orke å trene opp disse musklene kan det nevnes at knipeøvelser som styrker bekkenmusklene i følge babyverden.no blant annet forebygger ufrivillig vannlating, hyppige hemorider og gasslekasje fra tarmen. Det vil si at hvis du noen gang må tenke over hvilke konsekvenser det å spise bønner kan ha fordi du ikke har fullstendig kontroll, vel, her har du om noen øyeblikk kuren uten å måtte rødme deg til legen. 

Viktigst av alt er kanskje det at knipeøvelser langt på vei kan motvirke et utilfredstillende sexliv, og ikke minst at begge kjønn ofte vil kunne oppleve at orgasmene blir langt mer intense. Etter et par måneder vil du med all sannsynlighet merke såpass forskjell at du lurer på hvorfor i all verden du ikke har gjort dette før. Og vet du hva? Det samme vil sexpartneren din!


Treningen av muskelen.
Så, hvor i all verden er denne beryktede pc-muskelen, og hvordan i all verden trener man den? For kvinner ligger pc-muskelen rundt inngangen til skjeden, slik at man kan kjenne den trekke seg sammen dersom hun klemmer til med fingre eller penis inne i seg. Hvis muskelen er dårlig trent vil man derimot ikke kjenne noen som helst sammentrekning her. De fleste, kanskje med unntak av de som har vært uheldig nok til å få kommentarer av typen ”sex med deg er som å vifte med grillpølse i en tunnel,” vil kunne kjenne at skjeden strammer seg rundt til en viss grad selv om de aldri har trent muskelen før. 

For menn er pc-muskelen den muskelen han bruker for å løfte ereksjonen oppover når han har hengt et håndkle på den for å brife med hvor sterk ereksjonen hans er. For begge kjønn er det den samme muskelen du bruker for å stoppe strålen når du tisser. Første gang du gjør disse øvelsene lokaliserer du musklene som skal trenes ved å stoppe vannstrålen når du tisser, men etter hvert kan du gjøre det hvor som helst ettersom det ikke er synlig. 

Ok, ta deg en kjapp tur på do, og stopp strålen noen ganger midtveis. Kjente du hvor det strammet nå? Det er disse musklene du skal trene ved å stramme dem i ca 8 sekunder før du slapper av igjen i like lang tid. For kvinner skal det føles som hun prøver å heise noe opp i vagina, for så å slappe av igjen. Gjør dette 20 ganger etter hverandre 2-3 ganger daglig, og du vil merke resultatene i løpet av noen uker. Hvis du blir støl i muskelen kniper du i kortere tidsintervaller i gangen, og jobber deg heller oppover mot lengre kniplengde og flere repetisjoner. Det viktige er ikke hvor mange repetisjoner du tar, men at du faktisk gjør det regelmessig.

Bruk av musklene under sex.
Det å stramme knipemusklene underveis i samleiet kan gjøre det ekstra deilig for gutten. Hun kan også stramme knipemusklene når han støter inn og slakke dem når han trekker seg ut eller omvendt, variere mellom korte og lange sammentrekninger av musklene også videre. Hvis hun ”trykker” utover ved å dytte musklene ned i en pulserende rytme vil han også kunne få følelsen av å bli melket, samtidig som hun kan finne på å ejakulere dersom hun får g-punktet stimulert samtidig. Med godt nok opptrente knipemuskler vil hun kunne knipe og stramme disse musklene slik at han kan fint bli brakt hele veien frem mot orgasme uten å støte i det hele tatt! Den sakte oppbygningen av orgasmen ved å gjøre det på denne måten gjør også orgasmen mer intens for ham. 

Og gutter? Stram pc-muskelen under sex i misjonærlignende stillinger for å stimulere den følsomme delen av skjeden som vender opp mot magen. Å stramme denne muskelen samtidig som du puster dypt og kontrollert vil også gi deg bedre kontroll over utløsningen dersom det skulle trenge det.

Noen treningstips.
Pass på at du kun strammer den aktuelle muskelen, og at du ikke kniper i rumpa eller i nedre del av magen samtidig. Det er nemlig viktig å isolere muskelen skikkelig når du kniper for å få best mulig effekt. Det finnes for øvrig vaginakuler på markedet som kvinner kan bruke for å trene seg opp, men mange gjør den feilen at de kjøper for store kuler slik at de ikke trenger å knipe for å holde dem inne. Dermed vil de heller ikke ha noen effekt, for poenget er jo nettopp at hun skal få trening ved å knipe. Knipe kan hun jo derimot fint gjøre vel så bra uten kulene, så det er opp til henne hva hun foretrekker å benytte. 

Det enkleste for å huske å gjøre disse øvelsene er å koble dem til noe du gjør daglig. Kanskje du kan gjøre dem hver gang du pusser tennene? Hver gang du sitter i bilkø? Hver gang du tar bussen? Det er opp til deg, men det viktige er uansett at du husker å holde musklene ved like. På samme måte som andre muskler som ikke trenes blir de slakke igjen hvis de ikke trenes noenlunde regelmessig.

Det er sjeldent trening kan ha såpass stor innvirkning på sexlivet ditt som det å trene opp pc-muskelen kan. Da gjenstår det bare en ting å si: God trening!
Skrevet av: Foreleser for: kurs i avansert seksualitet, www.avansertseksualitet.no.