tirsdag 14. juni 2011

Ukens spørsmål: For tidlig utløsning

/Hei!

Jeg er en gutt på 27 som kommer alt for raskt! Har forsøkt mange tips, 
fra trening med vått håndkle til å prøve tenke på andre ting, uten hell. 
Det hjelper heller ikke at jeg tar jeg meg en ronk før vi setter i gang, 
jeg spruter like kjapt allikevel. Det går bare noen få minutter fra 
penetrering til orgasme, og jentene blir selvfølgelig skuffet.

Dette har blitt et stort problem for meg. Hele akten er over før den 
egentlig har begynt.

Mvh
FastFreddy.Hei Freddy!
Det problemet du beskriver rammer rundt 30 % av menn i større eller mindre grad, så du er langt fra alene om å ha det slik!

Det er mange mulige løsninger til det problemet du beskriver. Å tenke på noe annet er derimot ikke en av dem, fordi problemet ditt er jo nettopp det at du ikke klarer å følge med på å regulere opphisselsen din - og hvordan skal du kunne klare det hvis du samtidig tenker på bestemor i polkadottkjole? Å tenke på andre ting kan tilsynelatende virke der og da, men i lengden vil det være veldig kontraproduktivt siden det trener deg til å ikke være til stede i den seksuelle opplevelsen.

Noen får god effekt av å trene opp pc-muskelen sin, og varer lengre på den måten. En rask skvis, to medium skvis eller en skikkelig hard skvis med pc-muskelen kan være nok til å regulere opphisselsen din ned noen hakk slik at du varer lengre. Prøv deg frem med hvilken måteå skvise på som fungerer best for deg. Noen ytterst få kommer derimot raskere hvis de strammer pc-muskelen for å unngå å komme, og hvis du er en av dem bør du styre unna å trene den opp og heller fokusere på å slappe av maksimalt i den.

Når du onanerer bør du også prøve å unngå at du kommer før det har gått minst 10-15 minutter. Hvis du stadig onanerer deg til raske utløsninger er det det mønsteret kroppen gjerne gjenskaper under samleie. Bruk gjerne en fleshlight og tren deg på å stoppe når du kjenner at du nærmer deg kanten.

Dype, rolige pust kan også være effektivt for å gå ned i opphisselse for noen.

Start-stopp-klem-teknikken utføres sammen med en partner og er en av de dokumentert mest effektive teknikkene for å få kontroll over utløsningen. Den krever derimot at du har en partner som er med på treningen i noen uker. Mange menn har prøvd å klemme under penishodet for å regulere på den måten, men det vil gjerne ikke ha nødvendig effekt siden litt av poenget er at det er partneren som må gjøre det over tid. En sexolog kan lære deg denne teknikken slik at du utfører den riktig og alle tingene i riktig rekkefølge - grunnen til at mange ikke får det til er fordi de rådene som vanligvis gis på denne teknikken ikke beskriver teknikken riktig. Den er for omfattende til å beskrive her, men en sexolog vil som sagt kunne vise deg veien.

Ellers er et veldig godt alternativ at du trener deg opp til å bli multiorgasmisk. Da er ikke det at det går kjapt lenger et problem, men en fordel, siden du vil kunne ha f.eks 8 orgasmer på et samleie uten å miste ereksjonen. Se "the multiorgasmic man" eller enda bedre, "how to make love all night" av Keesling for oppskrift på hvordan du gjør det.

Det finnes også mye annet du kan gjøre for å få kontroll på utløsningen hvis dette ikke hjelper deg. Det letteste er å kontakte en dyktig sexolog for å få til et skikkelig behandlingsopplegg. Psykologiske faktorer, som det å være engstelig underveis i det seksuelle møtet, er ofte underliggende for at utløsningen kommer for tidlig. Prestasjonsangst kan også både arte seg i form av ereksjonssvikt og for tidlig sædutløsning. Å jobbe gjennom slike ting på egen hånd kan være utfordrende. "Sexual Healing" av Barbara Keesling er en praktisk og nyttig bok som beskriver mye av det du kan gjøre på egen hånd. Noen timer hos sexolog kan derimot være en god investering i sexlivet ditt.

Ps. Kvinnene blir ikke nødvendigvis skuffet fordi du kommer tidlig, med mindre du forventer at det er kun samleie som skal gi henne orgasme. 70 % av kvinner får i utgangspunktet ikke orgasme fra samleie (selv om ganske mange av dem har fått orgasme fra samleie på et eller annet tidspunkt). Samleie er den minst effektive måten å gi en kvinne orgasme på.

Hvis du kommer tidlig er det desto viktigere at du gir henne orgasme før samleie starter, eller at du gir henne en hjelpende finger eller tunge etterpå. Gjør du det har de fleste kvinner ingen problemer med at det går litt fort i blant! Husk at sex er mer enn samleie, og at det er forspill som gjerne gjør susen hos kvinner flest. Bruk gjerne en time eller mer på forspill før du i det hele tatt kommer til penetreringen, gjerne der hun får en orgasme eller to først: Er hun skikkelig kåt og opphisset kan det godt være at noen få støt er alt som skal til også for henne. Og kommer hun ikke da, vel, da vet du hva du har å gjøre... ;)

Mvh Avansertseksualitet.no.