torsdag 18. august 2011

7 måter å behandle ereksjonssvikt der hovedårsaken er fysisk

Seksuell prestasjonsangst kan gi psykisk betinget ereksjonssvikt, og dette er hovedårsaken til at lillemann ikke vil samarbeide hos unge menn. Hos eldre menn øker derimot den fysiske komponenten betydelig, selv om det også hos eldre menn gjerne er både en kombinasjon av fysiske og psykiske årsaker som gjør at penis ikke vil samarbeide. Heldigvis finnes det gode løsninger også for de som sliter med ereksjonssvikt av mer fysiske årsaker, og her finner du informasjon om 7 av dem.
Gode indikatorer på at årsaken til ereksjonssvikten din er fysisk er:
* Du sliter med å få eller beholde ereksjonen også under onani, eller
* Ereksjonstapet skjer ikke bare på et bestemt tidspunkt i et seksuelt møte (hvis den f.eks skjer hver gang du får oralsex eller under samleie uansett stilling kan det indikere psykiske årsaker).
* Du har ikke morgenerekson lenger i det hele tatt (og det gjelder selv når du sover i ulik varighet).
* Diabetes og andre sykdommer kan gi ereksjonssvikt.
* Parforholdet har ikke blitt merkbart dårligere rett før ereksjonssvikten har oppstått.
 * Du har alltid hatt problemer med ereksjonen, også under onani.

De aller fleste som har ereksjonsvansker vil uansett ha god nytte av å oppsøke sexolog eller lignende kvalifisert personale. Dette gjelder også i de tilfellene der årsaken er fysisk, siden det kan være veldig greit å ha en kvalifisert veileder på de mange ulike tilbudene der ute. Lege bør også alltid kontaktes, og det bør foretas en utredning hos urolog for sikkerhets skyld.

Her får du en oversikt over 7 måter som kan hjelpe menn med fysisk betinget ereksjonssvikt. De vil også kunne ha effekt ved psykisk betinget ereksjonssvikt, men de behandler da gjerne bare symptomet og ikke det underliggende problemet (som en sexolog kunne hjulpet deg med å løse en gang for alle).

Ps. En av de mest effektive måtene å få tilbake ereksjonsevnen er å gå ned i vekt dersom du er overvektig, og ikke minst å begynne å trene. Kan du ikke se penisen din? Vel, da er det godt mulig det er årssaken. Et vekttap på 5-10 % av kroppsvekt er derimot nok til å bedre ereksjonsevnen, og det samme er noen treningsøkter i uka.