fredag 12. april 2013

Den komplette guiden til seksuell variasjon og spenning


Spennende sex – ja takk!  
Truer rutinen med å kvele alt av sengemoro? Er ikke sex gøy lenger? Her får du guiden fra avansertseksualitet.no til hvordan du kan gjøre sexlivet mer spennende- spesielt når rutinen og ensformigheten har gjort sitt inntog.  

1.    Planlegg seksuelle tema.   
Hva er en av de viktigste årsakene til at sex kan bli til kjedelig rutine? Hovedårsaken er ironisk nok gjerne at man ikke har planlagt hva man faktisk skal gjøre sammen når man har sex. God planlegging trenger ikke være spesielt avansert eller tidkrevende: Det handler bare om å tenke ut litt i forkant om hva man faktisk skal gjøre neste gang man har sex. Uten slik planlegging ender mange av oss ofte opp med å ty til de gode, men gjerne akk så forutsigbare gamle knepene som man tross alt vet gjør susen. De aller fleste har også sex hovedsaklig like før sengetid, på et tidspunkt der energinivåene allerede er lave og kreativiteten like så. Da er det ekstra lett for at man ender opp med å gjøre det man alltid har gjort, rett og slett fordi man vet det fungerer. 

For å planlegge god sex kan det være nyttig å finne frem til et tema for det neste seksuelle møtet man skal ha med partneren sin. Et tema er rett og slett det kvelden hovedsaklig skal handle om. Skal man ha tantrisk sex i kveld? Skal man kanskje trene henne opp til å ejakulere eller ham til å bli multiorgasmisk slik at han ikke mister ereksjonen mellom hver orgasme? Skal man ha et seksuelt rollespill, eller kanskje ta med sexleketøy eller sexy klær inn på soverommet? Eller skal kvelden i stedet være blowjobkveld, der du tester ut flere nye teknikker for blowjobs? 

Det finnes et uendelig antall mulige seksuelle tema, og ved å variere mellom dem vil man effektivt kunne holde kjedsomheten unna. Planlegging ved å bestemme tema på forhånd er det viktigste våpnet i kampen mot rutinesexen, siden det blir enklere å unngå rutinen når man alt har en plan for hva som skal skje.

Å tenke ut mulige temaer for hva sexen skal handle om kan være uvant i starten, men vil etter hvert bare ta sekunder. Til slutt vil du ha prøvd mange ulike tema med partneren din, og du vil ha kommet frem til det som etter hvert blir en lang liste over mulige temaer som dere begge to satte pris på. Å vende tilbake til tidligere temafavoritter kan være spesielt nyttig de dagene man rett og slett ikke føler seg spesielt kreativ, mens man på mer kreative dager i stedet kan jobbe med å finne flere tema man kan sette tennene i. 

2.       Lær nye ting.  
For mange er det nettopp det å finne mulige tema, det vil si hva man faktisk skal gjøre sammen seksuelt, som er den store utfordringen. Det er da det gjelder å bruke følelsen av å stå litt fast som signal på at det er på tide å gå på leting etter litt inspirasjon. Mange opplever at de finner gode temaforslag ved å lese erotiske noveller, sexblogger og se erotisk materiale. “Har jeg lyst å gjøre dette med partneren min, og vil dette være noe partneren min også vil like?” er spørsmålet man kan stille seg selv underveis mens man jakter på gode tema. 

Opplever du at inspirasjonen likevel uteblir? Det kan være et tegn på at det kan være nødvendig å rett og slett lære seg noe nytt. Sexbøker, erotiske instruksjonsvideoer og kurs i avansert seksualitet (avansertseksualitet.no) kan være glimrende alternativ for å komme seg litt videre. Selv personer som kan mye om sex vil sjeldent ha oversikt over alt som finnes av muligheter der ute, og det å lære seg noe nytt kan være akkurat det som skal til for å føle at sex blir spennende igjen. Kanskje er det nå det er på tide å dra på sexkurs, eller lære seg ting som tantrisk sex, erotisk hypnose eller hvordan man kan trene seg opp til å få kontinuerlige orgasmer som varer i mange minutter i strekk? 

3.      Overrask hverandre.
For at sex skal være spennende er det hovedsaklig to ting som er spesielt viktig: Variasjon og uforutsigbarhet. Ved å både variere det som skjer seksuelt kombinert med følelsen av ikke alltid å vite hva man går til vil man kunne beholde den seksuelle spenningen i årevis. 

Sannsynligheten er derimot større for at et par har et spennende sexliv dersom begge, og ikke bare den ene parten, tar aktivt ansvar for å holde sex variert og uforutsigbart. Tenk deg at det kun er den ene parten i paret som tar initiativ til og ansvar for å opprettholde seksuell variasjon. Da vil sex riktignok kunne bli opplevd som variert av ham eller henne, men samtidig også ganske forutsigbart siden vedkommende alltid vil vite hva som kommer til å skje i senga. For at sex skal være uforutsigbart og spennende for begge to er man derfor avhengig av at begge er med på lasset. 

Det vil si at ideelt sett bør begge i paret sette de små grå i sving og tenke ut mulige seksuelle temaer som både de selv og partneren kan ha glede av. Å skulle overraske partneren hver gang kan oppleves som press av noen, og for mange par holder det derfor helt fint å gjøre dette en gang i blant. Man kan også gjerne bytte på ansvaret med å tenke ut hva neste gang skal handle om, slik at man pønsker ut et nytt tema annen hver gang. Andre par fordeler det slik at en i paret får ansvaret for å tenke ut temaer for den kommende uka, mens rollen byttes om den neste uka igjen. Andre par velger å virkeliggjøre den ene partens tema i løpet av et visst tidsrom, og tar deretter tema som den andre parten ønsker å utføre neste uke osv.   

I tillegg til å bytte på å tenke ut hva sexen skal handle om kan man også variere med tanke på om partneren din skal få vite hva han eller hun har i vente eller ikke. Noen synes det er ekstra spennende å vite at partneren har lagt en plan for å overraske dem, uten å vite hva som skal skje. Andre synes det er ekstra spennende å vite hva de har i vente, slik at de har noe å se frem til. For de fleste vil gjerne variasjon også på dette området fungere best: Dersom man av og til vet hva man kan glede seg til, og andre ganger er fullstendig uvitende om hva man har i vente, kan man forebygge at rutinen kommer snikende også her.

4.       La sex handle om mer enn det rent fysiske.
Dersom du noen gang har tenkt tanken om at vanlig sex er litt kjedelig er det kanskje på tide å introdusere mentale verktøy for å bedre sexlivet. 

Mentale verktøy vil si ulike måter å bruke tankene på underveis i det seksuelle møtet, og som gjør at du kan få helt andre opplevelser enn det du tidligere har hatt. Mentalt baserte verktøy er utgangspunktet for både tantrisk sex og langt på vei også mannlig multiorgasme, og er en sentral del av erotisk hypnose, som mange par har begynt å bruke for å virkelig krydre sexlivet sitt. 

Ved slik seksuell hypnose kan man f.eks ta kontroll over prosesser i kroppen man ellers ikke har kontroll over, slik som f.eks orgasme og kåthetsfølelse. Det innebærer at man kan bestemme når orgasmen til partneren din skal komme, og ikke minst på hvordan den skal kjennes ut – også i våken tilstand. Det hele blir litt som å ha en “fjernkontroll” på partnerens orgasme og nytelse. Det gjør gjerne også selve sexen langt mer interessant enn før, spesielt dersom du kombinerer det med vanlig sex: “Lyst å få orgasme på hvert tiende støt i dag kjære? Ikke noe problem....” 

Du kan også få seksuelle fantasier og rollespill til å virke fullstendig virkelig når du bruker slike mentale verktøy riktig, noe som gjør at man åpner opp for en verden av variasjonsmuligheter der kun fantasien setter begresninger. Kurs i avansert seksualitet er den kjappeste måten å lære dette på.

5.       Lag en konkret plan for gjennomføring.
For mange er det gjennomføringen det svikter mest på. Man har kanskje noen spennende dager i starten når man begynner arbeidet med å piffe opp sexlivet, før man så faller tilbake i gamle spor. En konkret plan for gjennomføring kan gjøre det enklere å motvirke at det skjer. Kanskje må man både planlegge når man skal ha sex for å være sikker på at man skal ha nok tid, og også hvem som skal være ansvarlig for å tenke ut et tema for hver gang i en lengre tidsperiode fremover. 

For mange par er det nødvendig å være konkrete på gjennomføringen i minst fire ukers tid, eller til man er helt sikker på at de nye mønstrene har satt seg for å hindre at man faller tilbake. Noen ganger er det også nødvendig å jobbe med resten av parforholdet for å få tilbake den seksuelle spenningen igjen. 

Det kan også være lurt å sørge for at det faktisk får en konsekvens å ikke ha tenkt ut et tema når det er din tur å gjøre det. Det behøver ikke være noen stor konsekvens det er snakk om, men ofte kan det å vite at du da må lage middag en ekstra gang eller at du får en ekstra husarbeidsoppgave som “straff” være motivasjon nok til å unngå at det sklir ut til den nye vanen har blitt etablert. Du kan bli overrasket over hvor kreativ man kan bli på det seksuelle området, og spesielt dersom alternativet er at du må stå opp ekstra tidlig neste dag for å vaske kattetoalettet før jobb!