torsdag 29. desember 2011

Skader måten du onanerer på sexlivet ditt?

Onanerer du på måter som skader sexlivet ditt?
Onani er blant de sunneste aktivitetene man kan utføre, og er yppelig både som innsovningsmedisin og stressreduksjonsteknikk. Alle mytene om hårete håndflater og blindhet er nettopp myter. Men, det er også fullt mulig å onanere på måter som skader sexlivet, uten å engang være klar over det. Sannsynligheten er spesielt stor for at onaniteknikken din skader sexlivet ditt hvis du sliter med for sen utløsning og redusert penisfølsomhet.
Onaner med sexlivet ditt i tankene.
Måten du onanerer på vil ha stor betydning for hvordan kroppen din reagerer på under et seksuelt møte. Derfor er det viktig at du passer på at onaniteknikken din ikke skader sexlivet ditt, og at den i stedet blir en ressurs som kan gjøre slik at både du og partneren får mest mulig ut av et seksuelt møte.Noen menn onanerer f.eks på en slik måte at de sliter med å få noe ut av samleiet fordi penis blir for ufølsom. Enkelte kvinner onanerer også på en slik måte at de ikke kan stimulere seg selv under samleie på samme måten som de er vant til. Hvis hun da ikke er vaginalorgasmisk (slik kun en tredjedel av kvinner er) og gutten ikke får henne til å komme under forspillet eller etterspillet, blir resultatet ofte ingen orgasme til henne.


For hard onaniteknikk med raske bevegelser kan gi redusert følsomhet.
I følge Barbra Keesling, forfatter av Sexual Pleasure, kan for hard onaniteknikk for menn bli et virkelig problem. For noen blir manglende seksuell følsomhet en konsekvens av at han er vant til hard stimulering fra handa. Kanskje opplever han å ikke få orgasme under samleie, kanskje må han nesten jobbe livet av seg for å få orgasme, eller kanskje får han kun orgasme sammen en partner hvis han selv fullfører med høyrehånda, fordi oralsex og samleie ikke gir nok stimulering. Når man trenger så intens stimulering for å ejakulere at ens partner ikke kan gjøre jobben kalles dette penisufølsomhet.

Det er flere årsaker til penisufølsomhet, men den viktigste i denne sammenhengen er at han har vendt seg til å onanere med for raske bevegelser, med for hardt trykk, for hyppig eller kanskje til og med alt dette. Noen drøyer også i mange timer før de lar seg selv få orgasme når de onanerer, noe som er problematisk siden 10-15 minutters onanering før ejakulasjon gjerne gir best penisfølsomhet. Etter å ha onanert på slike måter i flere år vil det kunne bli vanskelig å oppnå nok nytelse av den mykere stimuleringen en partner kan by på.

Hvis onaniteknikken er årsaken til den reduserte penisfølsomheten vil man, i følge Barbara Keesling, forfatter av Sexual Pleasure, kunne bedre penisfølsomheten i løpet av under en måned ved å gjøre noen enkle endringer. Å gradvis redusere onanifrekvens med 10 % i uka helt til man merker forbedring i følsomhet kan være nyttig dersom man onanerer mye. Å redusere onanitiden man bruker med 2 minutter i uka (og ja, ta tiden – tiden går nemlig overraskende fort når man koser seg!) til man bruker 10-15 minutter på å få orgasme er nyttig hvis man er vant til onanimaraton. Det å onanere med stadig treigere bevegelser til man klarer å onanere seg til orgasme med en fjerdedel av opprinnelig hastighet 80 % av tiden vil også hjelpe. Det samme vil det å redusere trykket på onaniteknikken man bruker.

Hva med kvinner og onani?
På samme måte vil enkelte kvinner slite med å få orgasme uten vibrator, fordi de aldri har prøvd å onanere slik at de kan komme i mål på egen hånd. Når batteriene så går flat eller vibratoren ikke er i nærheten blir orgasmen dermed en umulighet. Litt enkel utforskning av egen kropp burde derimot løse det problemet. I følge Langfeldt får de aller fleste anatomisk normale kvinner orgasme ved å stimulere seg selv rundt klitoris og urinrørsåpningen. Det viktige her er at hun holder på lenge nok, det vil si i minst 30 minutter. Hvis det blir numment kan hun slutte og heller prøve på nytt en annen gang.

En annen utfordring for kvinner er at de i enkelte tilfeller har vent seg til å onanere på en måte som ikke er forenelig med samleie. For kvinner flest er det en forutsetning for å nå orgasme at hun, han eller begge to stimulerer klitoris under samleie. Hvis hun er vant til å onanere på en måte som gjør dette vanskelig vil hennes nytelse kunne reduseres og orgasmen flyver ut vinduet.  Både menn og kvinner sier ofte at det er vanskelig for noen andre enn partneren å onanere dem til orgasme. Dette skyldes ikke partneren i de fleste tilfellene, men at man har blitt fast i et bestemt onanimønster. Slike mønstre kan ta tid å endre, men det er absolutt mulig selv om nye stimuleringsmåter ofte ikke gir så mye følelse i starten. Ved gjentatte forsøk bruker dette derimot å ordne seg.

Nyt onanien - men unngå å lære deg selv dårlige vaner!
Målet her er altså ikke på noen måte at du skal slutte å onanere. Tvert i mot. Dette betyr bare at det kan være en fordel å ha sexlivet ditt i tanke når du gjør det, slik at du ikke legger hindringer i veien for deg selv og din partner. Fungerer det du gjør nå for både deg og partneren din? Vel, da er det bare å nyte i vei med den beste samvittighet! Og hvis ikke er du selvsagt fri til å fortsette med det du alltid har gjort hvis det er slik du liker det best - men vær klar over at da vil du også få det du alltid har fått.

Ønsker du å lære mer om sex? Se www.avansertseksualitet.no for mer informasjon om gode kurs som lærer deg alt du trenger å vite - og ikke minst mye som vil bidra til inspirasjon og spenning i lang tid fremover.

Ps. En kvinne døde da hun onanerte med en gullerot som hadde skarpe kanter etter hun hadde skrellet den. Kantene lagde kutt inne i skjeden, en luftboble kom inn i blodomløpet og hun døde da den skapte blodpropp i lungene. Pass derfor på at det du stapper i skjeden ikke har skarpe kanter.